Matematik

Differentialligning

18. marts 2013 af la87 (Slettet)

Hej

 

Givet en differentialligning:

y'-2y=0

Bestem den løsning, hvis graf går gennem (1,2)

 

Er der en, der vil være sød at regne det ud for mig, så jeg kan lave resten af lignende opgaver selv?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

brug seperation af de variable


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Løsning vha.
seperation af
de variable
                      dy/dx - 2y = 0

                      dy/dx = 2y

                      ∫(1/y) dy = ∫2 dx

                      ln(y) = 2x + c

                      eln(y) = e2x+c

                      y = e2x+c = e2x•ec    hvor ec = C

dvs.

                     y =  C•e2x


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af SuneChr

Benyt

y ' = k·y

har løsningen

y = c·ekx


Svar #4
18. marts 2013 af la87 (Slettet)

Ok tak skal I have, men hvordan bestemmer jeg den løsning, hvis graf går gennem (1,2). Det skulle gerne give

2e^(2x-2).

 

Jeg har gjort sådan:

2=C*e^(2*1)

Også kan jeg ikk komme videre.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Vi har den fuldstændige løsning til differentialligningen y'-2y=0
                                              y = Ce2x

Vi kan finde konstanten C og husker, at grafen for denne løsning går gennem (1,2)
                                             2 = Ce2•1
                                             2 = Ce2
                                             C = 2/e2

En partikulær løsning til differentialligningen, hvis graf går gennem (1,2)
                                             y = (2/e2)•e2x
                                             y = 2e-2•e2x
                                             y = 2e-2+2x


Svar #6
18. marts 2013 af la87 (Slettet)

Tuuusind tak LubDub


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.