Matematik

isoler x

19. marts 2013 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har problemer med den opgave .

isoler x

5x+9=7x-11

er der nogen der kan skuppe mig i gang


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af SuneChr

Træk (5x) fra på begge sider

Læg 11 til på begge sider

Reducér

Dividér med 2 på begge sider.

# 2  Undgå så vidt muligt at regne opgaven færdig for opgavestilleren.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

5x+9=7x-11

5x+9-7x=7x-11-7x

(-2)x+9-9=-11-9

(-2)x+0=-11-9

(-2)x=-20

(-2)x/-2=-20/-2

x=-20/-2

x=10


Svar #3
19. marts 2013 af alibaba1 (Slettet)

5x+9=7x-11

5x+9-5x=7x-11-5x

9+11=2x-11

9=2x

x=4,5

er de retige

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

nej prøv at kigge på den oven over :) din x skal være 10

X=10


Svar #5
19. marts 2013 af alibaba1 (Slettet)

ok de ka jeg se tak for de Lone

 


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.