Matematik

a og b ??

19. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hejsa, jeg har fået en opgave der lyder på at beregne fordoblingskonstanten for en funktion. Men så lyder opgaven også på at forklare hvad a og b er?

Jeg har vedlagt hele opgaven og min udregning med, hvis det evt. kan hjælpe jer, med at hjælpe mig :P

 

Tak på forhånd! :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af 132kurder (Slettet)

b er skæringen med y-aksen, og a er fremskrivningsfaktorer, som kan findes ved at sige a=(r-1), hvor r er vækstraten.


Svar #2
19. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#1 Jeg har fundet a, ved brug a logaritme?

Men jeg har ligeledes også snakket med en matematiklære som mente, at b var antal dræbersnegle (Hovsa, jeg har glemt at vedlægge det, jeg laver straks et nyt indlæg med dokumentet. Det må i undskylde!)

og a var et eller andet med antal stigning i procent pr. år?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af mathon

  når fordoblingskonstanten kaldes X2
  haves            
                                f(x) = y = b • ek•x      k>0

                                f(x + X2) = 2 • f(x)

                                b • ekx + kX2 = 2 • f(x)

                                (b • ekx) • ekX2 = 2 • f(x)

                                f(x) • ekX2 = 2 • f(x)

                                ekX2 = 2

                                k•X2 = ln(2)

                                X2 = ln(2) / k

 

eller
                                f(x) = y = b • ax      a>1

                                f(x + X2) = 2 • f(x)

                                b • ax + X2 = 2 • f(x)

                                (b • ax) • aX2 = 2 • f(x)

                                f(x) • aX2 = 2 • f(x)

                                aX2 = 2

                                ln(a)•X2 = ln(2)

                                X2 = ln(2) / ln(a)


 

 

 

 


Svar #4
19. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#3

Jamen, jeg har udregnet fordoblingskonstanten ud :)

Mit spørgesmål er bare, hvad a og b egentlig er??? (Jeg kan godt se, jeg har været dårlig til at formulere mig)

PS. jeg har brugt T2 -formlen for at beregne fordoblingskonstanten. Den der siger log 2 / log a


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2013 af mathon

 

                  log(2) / log(a)  =  ln(2) / ln(a)

 

   du havde byttet om på a og b i din udregning

   skyldes måske, at amerikansk standard er modsat vores mht a og b

  


Skriv et svar til: a og b ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.