Matematik

Trigometri

19. marts 2013 af EllenThygesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. :)

Jeg sidder her med en aflevering om trigometri og jeg har disse to opgaver jeg ikke helt kan finde ud af hvordan jeg skal regne ud, og jeg ville være så glad hvis nogen kunnde forklare mig hvordan. Jeg forventer ikke at i laver opgaven for mig, bare evt. kommer med en forklare.

Tak på forhånd. 

.. Har vedhæftet opgaven som fil. Det er de to første opgaver jeg har lidt problemer med.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af peter lind

Kald stykket langs jorden i den retvinklede trekant med vinklen 68º for x. Udtryk dernæst  skorstenens højde i de to rekanter ved x. Det giver en ligning til bestemmelse af x


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Kald afstanden fra skorstenen til den fjerneste vinkelspids a
 

Kald skorstenshøjden x
 

tg(46) = x/a  og  tg(68) = x/(a-16)
 

To ligninger med to ubekvemme
 

Find x  :-)
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede
 

Vi skal finde højden (CH) i tagtrekanten = x
 

Vi kalder AH for a
 

Pythagoras:
 

a^2 + x^2 = 2,5^2      og       x^2 + (5,5 - a)^2 = 5^2
 

To ligninger
 

Find x og læg den til loftshøjden

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med tallene i Opg 2 må der gælde

a2 + x2 = 2,52    og   x2 + (6,0 - a)2 = 5,52 ,

hvoraf

2·6,0·a = 6,02 + 2,52 -5,52


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2013 af mathon




                                           tan(68º) • tan(46º)
                                    h = ------------------------ • (16 m)  =  28,5 m
                                           tan(68º) - tan(46º)

 

          


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja - ligning 2 i # 3 er ukorrekt  :-(

Sorry - men nu er det så rettet af andre  :-)


Svar #7
20. marts 2013 af EllenThygesen (Slettet)

Tusind tak!


Svar #8
20. marts 2013 af EllenThygesen (Slettet)

Forresten i opgaven til trekanten, hvad hedder formlen der er brugt der?


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvolken af dem - der er trekanter i begge opgaver - ?


Svar #10
20. marts 2013 af EllenThygesen (Slettet)

Sorry, mente skorstenen. Skrev forkert. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. marts 2013 af Krabasken (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. marts 2013 af mathon

#10

                      den skal du selv udlede


Skriv et svar til: Trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.