Kemi

Ascorbinsyre

19. marts 2013 af aidasharzad (Slettet) - Niveau: C-niveau

Monovalent eller divalent???? 

Der findes 102032013 tråde om det herinde men alle med forskellige forklaringer og bud... 

Er det muligt at få et endeligt svar?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

Wikipedia siger, at ascorbinsyre har to pKs værdier; 4.2 og 11.6. Derfor må ascorbinsyre være en divalent syre :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af JG0005 (Slettet)

Ja... Jeg har også svaret på dit forrigt spørgsmål. Jeg nu lavet udregningen for dig, se vedhæftede fil. udfra udregningen kan man se at ascorbinsyre er en monovalent..

Vedhæftet fil:jaaaa..png

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

Ikke desto mindre er ascorbinsyre en divalent syre, selvom der er langt mellem ækvivalenspunkterne og pKs-værdierne :)


Svar #4
06. april 2013 af aidasharzad (Slettet)

Jeg kan fornemme, at ascorbinsyre åbenbart er en lidt "tricky" syre, da I kommer med forskellige svar... 

Tak for hjælpen, men jeg tror, at jeg spørger min lærer :) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2013 af mathon

bemærk

                    pKb( HAsc1- ) = 14 - 4,2  = 9,8   

                    pKs( HAsc1- ) = 11,6

                    HAsc1- er altså noget stærke som base end som syre       

         og
                    omslagspunktet for HAsc1- titreret med NaOH kan ikke registreres, da springet er så lille
                    og blot forekommer som en minimal kurveuregelmæssighed

                            


Skriv et svar til: Ascorbinsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.