Kemi

Kemi

19. marts 2013 af fiskur (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn pH i en pufferaløsning, som indeholder 0,10 M H3BO0, og 0,18 M NaH2BO3
oplyst er at Ks = 7,3*10-10.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

pKs for syren udregnes først og fremmest

     pKs = -log(Ks) = -log(7.3 · 10-10) = 9.13668

Pufferligningen er som bekendt

     pH = pKs + log([B] / [S])

Nu er det bare at indsætte

     pH = 9.13668 + log(0.18 / 0.10) = 9.39195

:)


Svar #2
19. marts 2013 af fiskur (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.