Kemi

pH for 0,2M NH4Cl

19. marts 2013 af s2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn pH for 0,2M NH4CL opløsning. Beskriv først ligevækten mellem NH4CL og vand. Sæt Ks først op. Brug Ks* Kb = Kv. Sæt siden (H3O+) = (NH3) =x.                                                                         Håber at nogen kan hjælpe mig med dette, fordi jeg er har så mange af samme slags opgaver, bare så jeg får en start hvordan jeg skal gøre, de skal afleveres i morgen. :)                                                                


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2013 af mathon



                                   NH4+ (aq)   +   H2O (l)   <--->   NH3 (aq)   +   H3O+ (aq)
molariteter                 cs - x                                         x                   x       

ligevægtsbrøken
                                           [NH3 (aq)] • [H3O+ (aq)]
                                           -------------------------- = 10-pKs = 10-9,25
                                                     [NH4+ (aq)]

 

                                              x2
                                           ------ = 10-9,25
                                           cs - x


                                                 x2
                                           ----------- = 10-9,25
                                           0,2 M - x


                                          solve(x^2/(0,2 - x) = 10-9,25       0<x<0,2

                                                    x = 1,06·10-5 M

                                           pH = -log([H3O+ (aq)]) = -log(1,06·10-5) = 5,0

 

                         

                               


Svar #2
19. marts 2013 af s2000 (Slettet)

1000 tak for hjælpen. :) ku' slets ikke finde ud af den der, så dette var en stor hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af mathon

syntakskorrektion
                                               solve(x^2/(0.2 - x) = 10^-9.25,x) | x>0 and x<0.2     


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2015 af ghdfir (Slettet)

Hvorfor er cl ikke med i reaktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2015 af mathon

Fordi Cl^- er en yderst svag base uden relativ indflydelse på hydronolysen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2015 af ghdfir (Slettet)

hva nu hvis man har en vandig opløsning af 0,2 M borsyre og 0,05 M natriumborat og man skal beregne koncentrationerne af alle elementer i denne komposition.


Skriv et svar til: pH for 0,2M NH4Cl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.