Almen studieforberedelse (AT)

Kampen for det gode liv - Et Dukkehjem - Dansk og Historie

20. marts 2013 af alek1994 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey! 

Jeg arbejder i Dansk og historie hvor jeg kigger på kønsrollerne under det moderne gennembrud. 

Problemformulering 

Hvilken betydning har haft Henrik Ibsens drama Et dukkehjem som indlæg i Det moderne Gennembruds kønsrolledebat?

1. Hvordan ændrer menneskesynet sig i 1800-tallet, og hvordan påvirker det opfattelsen af kønsrollerne under Det moderne gennembrud?

2. Analyser et uddrag af Henrik Ibsens drama ”Et Dukkehjem” med fokus på kønsrollemønster og frigørelsestemaet hos borgerskabet.

3. Diskuter dramaets betydning som indlæg i Det moderne gennembruds kønsrolledebat med inddragelse af Elisabeth Grundtvigs tale Nutidens sædelige Lighedskrav

 


Mit problem er dog at jeg har virkelig svært ved at skulle arbjde med min diskussion, er der nogen der har nogle forslag til hvordan jeg kunne gribe den an? 

Håber der er nogen der kan hjælpe mig, den skal afleveres fredag! :(

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af candphil

Hvis det bare er synopsen du skal aflevere fredag, så har du mulighed for at skrive præmisserne for diskussionen om - den er lige vel ambitiøs ... formuleringen er desuden tvetydig: Skal du diskutere med udgangspunkt i dramaet som fænomen - eller skal du diskutere "Et dukkehjem" over for 'Det moderne gennembruds kønsrolledebat' (eksemplificeret med Elisabeth Grundtvigs tale 'Nutidens sædelige Lighedskrav')?!


Svar #2
22. marts 2013 af alek1994 (Slettet)

Hey 

Vores frist er blevet rykket til d. 2 april, så har lidt mindre stress nu (men vil stadig gerne blive færdig hen over weekenden) :)

Min lære forslog en lidt anderledes formuleret problemformulering 

"Diskuter hvordan Ibsen forholder sig til tidens kønsrolledebat med inddragelse af Elisabeths Grundtvigs tale ’Nutidens sædelige Lighedskrav’"

 

- Men hvis jeg har forstået rigtigt, så skal jeg vel tage udgangspunkt i det jeg har arbejdet med (Ibsen - Et Dukkehjem), altså hvordan han fremstiller sit værk i forhold til det moderne gennembruds ændret syn på kønsrollerne? 

 

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2013 af candphil

 

Nej, spørgsmålet er 'hvad mener Ibsen, om at kønsroller/kvindefrigørelse overhovedet bliver diskuteret. Og hvad mener Fru Grundtvig? - Hvad ville de to have sagt til hinanden, hvis de havde stået i samme stue og sagt deres meninger? - Det var nok blevet festligt - der ville nok både have været blevet givet og taget!


Skriv et svar til: Kampen for det gode liv - Et Dukkehjem - Dansk og Historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.