Matematik

Forholdsregning

21. marts 2013 af sigurdcarla (Slettet)

Hej

på min tegning står der 20m hvordan regner jeg forholdet ud hvis jeg ville have fx 20 cm på min tegning??

 der står tegn figur ABCDE, så foholdet mellem længdemålene passer.

på forhånd TAK

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af mathon

 

                                             20 cm ≡ 20 m

                                             1 cm ≡ 1 m = 100 cm

    målestoksforhold
                                              1 : 100

 


Svar #2
21. marts 2013 af sigurdcarla (Slettet)

okay og hvis jeg vil have 20m om til 10 cm hedder den så ikke 1:50??

men hvordan gør man så ?? kan du komme med et regneudtryk??

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af mathon

 

                                             10 cm ≡ 20 m

                                             1 cm ≡ 2 m = 200 cm

    målestoksforhold
                                              1 : 200

 


Svar #4
21. marts 2013 af sigurdcarla (Slettet)

sorry men hvad så hvis den så skal hedde 5 cm ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2013 af 123434 (Slettet)

4# Mener du?

5cm=20m

5cm=2000cm

1:400


Skriv et svar til: Forholdsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.