Matematik

Hjælp

21. marts 2013 af geniushhx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har virkelig brug for hjælp fatter ingenting af denne opg.

 

 

En virksomhed har i forbindelse med produktion af en vare ugentlige omkostninger, der kan beskrives ved funktionen
f(x)=x^3-90x^2+4825x+9000
Her angiver x det antal stykker, der produceres pr. uge, og f(x) giver de samlede omkostninger i kr. Vi antager, at virksomheden kan sælge hele sin produktion.


Et stykke sælges til prisen 4.000 kr.


a) Vis, at omkostningsfunktionen er en voksende funktion for x≥0.
b) Bestem en forskrift for den samlede omsætning g(x).
c)Bestem en forskrift for den samlede fortjeneste h(x).
d) Hvor mange stykker skal der produceres, så fortjenesten bliver størst mulig? Og hvor stor er fortjenesten da?
e) Angiv det interval, produktionsstørrelsen x skal ligge i, så fortjenesten er positiv.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af peter lind

a) vis at f'(x) > 0 for x > 0

 


Svar #2
21. marts 2013 af geniushhx (Slettet)

Er du fucking hjerneskadet, det er jo ikke nogen hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske du skulle åbne din bog, så. Det er sådan, man viser at en funktion er voksende.

b) Den samlede omsætning g(x) findes ved at gange salgsprisen pr stk. med x.

c) h(x) = g(x) - f(x)

d) Løs ligningen h'(x0) = 0 . Beregn h(x0) .

e) Løs uligheden h(x) > 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. Svært spørgsmål

 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.