Fysik

Aluminium

22. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Opgaven lyder: I metalindustrien bruges lasere  til at skære i metalplader. En laser til dette formål kan typisk have en effekt på 10kW. Når man skærer med denne effekt i en metalplade, når varmen ikke at fordele sig i metallet, så det smelter ikke. I stedet vil metallet fordampe der, hvor laserstrålen rammer.

Beregn massen af den mængde alluminium, som laseren kan fordampe på 2 min., hvis vi regner med at hele energien går til fordampning.

Fordampningsvarmen for overgangen fra fast til damp for Al er 11.175 kJ/kg."

Jeg har først udregnet den tilførte energi

E=P*t=10000 J/s*120s = 1200000 J = 1200 kJ

L=E/m ⇔ m=E/L =1200 kJ / 11.175 kJ/kg = 107.4kg.

Jeg forstår ikke, hvorfor jeg får sådan et højt tal. Det er vel ret urealistisk? Og på samme tid kan jeg ikke se, hvad det er, jeg gør forkert. ⇔


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2013 af lasols (Slettet)

tror du har en enhedsfejl... så vidt jeg kan se er det et tusind punktum og ikke et komma, med andre ord vil det være 11,175kJ/g og dermed kun 107,4g ikke kilo under antagelse af at der ikke først skal ske en opvarmning


Svar #2
22. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Du har fuldstændig ret. Tusind tak. Det var dumt af mig, at jeg ikke kunne se det. :) 


Skriv et svar til: Aluminium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.