Matematik

Procent regning

23. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

http://imgur.com/monZIB2

 

Hvordan regner man den vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: IMG_1172.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2013 af mathon

 

           metode
                                 større end
                                            1 + x = b1/b              hvor x>0 er en decimalbrøk, som til sidst omregnes til pct.

                                 mindre end
                                            1 - x = b1/b              hvor x>0 er en decimalbrøk, som til sidst omregnes til pct.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2013 af mathon

 

              15 større end 10

                                           1 + x = 15/10 = 1,50

                                            x = 0,50 = 50%

 

              300 mindre end 400

                                           1 - x = 300/400 = 0,75

                                            x = 1 - 0,75 = 0,25 = 25%


Svar #3
23. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Er der ikke en anden måde og regne ud på?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2013 af mathon

 

                                     (b1 - b)
                               p = -------- • 100%
                                         b


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. marts 2013 af mette48 (Slettet)

hvor mange % er nyt beløb større/mindre end start beløb?

start beløb + startbeløb * % / 100 = nyt beløb

15 større end 10

10 + 10*% / 100 =15      

10 * % / 100 = 5

10/100 * % = 5

1/10 * % =5

% = 50

300 mindre end 400

400 + 400 % /100 =300

400 + 4*%= 300

4% = -100

% = -25             minusset viser at man ender med at have et mindre beløb end man startede med.


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.