Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af optimalpris / afsætning, help!

23. marts 2013 af Tommy9090 (Slettet)

Tidligere opgivet prisafsætningsfunktion:

-0.3m+900

 

Virksomheden overvejer nu også at anvende 3-holdsskift (daghold, aftenhold og nathold).
Det betyder, at produktionen nu kan være maksimalt 2.400 stk. pr. kvartal og GROMK er som følger:

GROMK = -0,25M + 350  for M ≤ 800
GROMK = 300   for 800 < M ≤ 1600
GROMK = 350  for 1600 < M ≤ 2400

Grunden til den større GROMK er overtidsbetaling på nathold.
Derudover har det nu vist sig, at der vil være faste omkostninger ved overgang til disse flerholdsskift.
Man forventer kr. 20.000 pr. kvartal ved overgang til 2-holdsskift og yderligere kr. 20.000 pr. kvartal ved overgang til 3-holdsskift.

6. Beregn den optimale salgspris og afsætning pr. kvartal under disse nye forudsætning.

For til sidst at finde den optimale salgspris og afsætning, findes først de optimale mængder ud fra de oplysninger vi har fået vedrørende hhv. GROMK funktionen, og den ændrede GROMK ved en hvis mængde:

1. Ligningen er:
−0.25x+350 = −0.6x+900
Vi samler x'erne til venstre og konstanterne til højre:
0.35x = 550
Vi dividerer med 0.35 på begge sider:
x = 1571.43

2. Ligningen er:
300 = −0.6x+900
Vi samler x'erne til venstre og konstanterne til højre:
0.6x = 600
Vi dividerer med 0.6 på begge sider:
x = 1000

3. Ligningen er:
350 = −0.6x+900
Vi samler x'erne til venstre og konstanterne til højre:
0.6x = 550
Vi dividerer med 0.6 på begge sider:
x = 916.67


Som det kan ses vil det første GROMS=GROMK eksempel give det bedste resultat mht. udnyttelse af kapaciteten på 2400. Efter at have fundet optimal mængden ved disse grænseomkostninger findes p ved at sætte 1571.43 ind i prisafsætningsfunktionen:

Ligningen er:
−0.3·1571.43+900 = p
Reducerer udtrykkene:
428.571 = p

 

Men det virker bare helt forkert? Nogle forslag ??

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af mikesander (Slettet)

Hej, jeg er igang med samme opgave! (går på finansøkonom) hvordan har du udregnet opgaverne før den du har skrevet her? 1-5

Kan du evt sende mig dine opgave løsninger på [email protected] 


De bedste hilsner.


Skriv et svar til: Beregning af optimalpris / afsætning, help!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.