Matematik

Skæringspunkter

23. marts 2013 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Studi

Jeg skal finde de to skæringspunkter mellem

y=x2-4x+4

y=x+4

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. marts 2013 af peter lind

Løs ligningen x2-4x+4 = x+4


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. marts 2013 af mathon

 

                     x2- 4x + 4 = x+4

                     x2- 5x = 0

                     x (x - 5) = 0


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. marts 2013 af PeterValberg

x2- 4x+4 = x+4
x2- 5x = 0
x(x - 5) = 0   brug "nulreglen"
x = 0  
∨    x - 5 = 0
x = 0   
∨   x = 5

x-koordinaterne til skæringspunkterne er således {0,5}

Bestem nu de tilhørende y-koordinater ved at indsætte x-koordinaterne i én af ligningerne,
y = x + 4  er den nemmeste at bruge:

 

y = 0 + 4 = 4     dermed er det ene punkt (0,4)

y = 5 + 4 = 9     det andet punkt er (5,9)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. marts 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Tusind tak. Virkelig venligt og nemt forklaret!


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.