Matematik

Punkter i trekant

24. marts 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Jeg har vedhæftet opgavefilen.

 

Jeg har fundet |AB| og vinklen A, men jeg aner ikke hvordan jeg beregner afstanden "x" mellem DE og AB, og heller ikke hvordan jeg beregner |CE|. Er der nogen som vil forklare mig fremgangsmåden herpå?

Vedhæftet fil: DAA.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2013 af PeterValberg

Du skal benytte dig af, at de forskellige trekanter i figuren er ensvinklede (ligedannede) [ LINK ]

Dermed kan du opstille forhold melem ensbeliggende sider i de forskellige trekanter, 
hvormed du kan bestemmme de efterspurgte værdier

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. marts 2013 af Andreww (Slettet)

Den lille trekant hvor i x befinder sig er retvinklet. Du har vinklen til A og siden |AD| og kan derfor bruge dine sin, cos og tan regneregler.


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. marts 2013 af mathon

 

   tan(A) = |BC| / |AC| = 27/52

   x = |AD| • sin(A)

en paralleltransversal
deler siderne
                          så

                                     |CE|    |CD|
                                     ----- = -----
                                     |CB|    |CA|
                                    

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2013 af mathon


             ...anvendt folkeskolegeometri


Skriv et svar til: Punkter i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.