Matematik

Stamfunktion

24. marts 2013 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har en opg. der lyder på 
 

Funktionerne til f er givet ved: 
 

f(x) = 3x^2+ln(x) + 3 
g(x) = 6x1/x'

Undersøg om f(x) er en stamfunktion til g(x) 
 

Er der nogen der kan give mig en forklaring på hvordan man lige gør det ? jeg er sku' lidt lost... 
 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at f(x) er en stamfunktion til g(x), hvis og kun hvis f '(x) = g(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Er du sikker på, at der ikke skal stå

g(x) = 6x + 1/x  ?


Svar #3
25. marts 2013 af cillebaek (Slettet)

Jo det skal der også... min fejl.. 


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.