Matematik

isolering af 'h'

24. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej, jeg har en opgave, hvor jeg skal finde h (højden) vha. en formel, men jeg har lidt problemer, med at isolere h.

Her er formlen:

O = m0,425 ⋅ h0,725 ⋅ 0,007184

hvor O er personens overfladeareal (målt i m2), m er personens vægt (målt i kg) og h er personens højde (målt i cm).

En person har et overfladeareal på 2,16 m2 og vejer 92 kg

Jeg skal bestemme højden, men jeg føler at noget gik galt i min måde at isolere h på:

2,16 = 920,425 ⋅ h0,725 ⋅ 0,007184 ⇔ h(1/0,425) = (920,425 ⋅ 0,007184) / 2,16


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2013 af ChemistryIsKey

     O = m0.425 · h0.725 · 0.007184

     h0.725 = O / (m0.425 · 0.007184)

     h = 0.725√(O / (m0.425 · 0.007184)) = 0.725√(2.16 / (920.425 · 0.007184)) = 184.87 cm

:)


Brugbart svar (3)

Svar #2
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

O = 0,007184 · m17/40 · h29/40 ,

hvorfor

h = [ O / 0,007184 ]40/29 / m17/29


Skriv et svar til: isolering af 'h'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.