Kemi

ascorbinsyre

25. marts 2013 af Denlang (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer :-)

Jeg har lige lavet en rapport hvor vi skulle finde ascorbinsyreindholdet i C-vitamin. Vi kom frem til at c-vitamintabletterne indehold ca 50% ascorbinsyre og 50% af ascorbinssyrens korresponderende base (natriumascorbat)

Ifølge ph-metret var ph- værdien 4,3 da vi startede med at titrere med permanganat. Jeg kan ikke forstå at pH er så høj ved starttidspunket, da jeg troede at ascorbinsyren og natriumascorbaten vil neutralisere hinanden. Hvad er forklaringen på dette?

På forhånd tak for svar :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af mathon

      begyndelsesopløsningen udgør en
      puffer med

                             pH = pKs + log(nb/ns) = 4,3 + log(1/1) = 4,3
    


Svar #2
25. marts 2013 af Denlang (Slettet)

Tak for svaret :-)

Kan du også give mig en forklaring på hvorfor der står syreneutral på etiketten, når nu pH værdien er 4,3

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2013 af mathon

 

                     syreneutral kunne betyde neutral overfor tilsætning af et mindre volumen stærk syre

hvilket jo netop er en egenskab ved en puffer med rimelig pufferkapacitet (ikke for ringe totalkoncentration)


Svar #4
25. marts 2013 af Denlang (Slettet)

Tak :-)


Skriv et svar til: ascorbinsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.