Matematik

optimering

25. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kald kassens sider L, B og H. Den første oplysning giver da L = 4B . Benyt udtrykket for kassens rumfang til at udtrykke H ved B.

Opskriv så udtrykket for kassens overfladeareal udtrykt ved B alene, og find minimum for denne funktion.


Svar #2
25. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arh, okay, men når jeg gør det får jeg to x-værdier, hvoraf den ene er negativ. er det bare fordi, at jeg har lavet en regnefejl?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan kan vi vide, hvad du har lavet, når du ikke fortæller det? Beskriv i stedet din egen fremgangsmåde, så vi ikke skal gætte os frem.

Du har heller ikke fortalt, hvad det er, du kalder x.


Svar #4
25. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg udtrykker det sådan som du har sagt, og så differentierer jeg det. Og så sætter jeg det differentierede udtryk = 0 og isolerer x, og der får jeg to x-værdier, hvoraf den ene er negativ?

dem vil jeg så sætte ind i det oprindelige udtryk for h l og b, altså minimumsværdien, og derved finde dem så overfladearelaet er mindst muligt. Men jeg ved ikke hvilken x-værdi jeg skal bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, fremgangsmåden er rigtig, men du bliver da nødt til at gengive dine mellemregninger og resultater, før vi kan afgøre, hvad du laver galt. Minimumspunktet for B er løsning i en 3.-gradsligning, der kun har een reel rod.


Svar #6
25. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arh okay, jeg får også kun en løsning. Og så indsætter jeg bare den x-værdi i de forskellige udtryk, f.eks. b = x, og L = 4x osv?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, hvis x er bredden, så er det bredden, og de andre sider følger så deraf.


Svar #8
25. marts 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak for det :)


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.