Fysik

Energiniveauer

27. marts 2013 af LillePrins (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvis der er nogen der kan forklare nedenstående spørgsmål, ville jeg værdsætte det! (Spørgsmålet er baseret på brintatomet). 

En elektron henfalder fra fjerde til andet energiniveau; derved udsendes en foton.Beregn energi, frekvens og bølgelængde for denne foton.Inden for hvilket område af det elektromagnetiske spektrum ligger fotonen?

Mange tak!

Mvh. Kristine


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først energierne i de to energiniveauer. Forskellen er den energi, der udsendes som en foton. Omregn energien til frekvens og bølgelængde.


Svar #2
27. marts 2013 af LillePrins (Slettet)

Hvilke to energiniveauer? 4. og 2.? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må fremgå af opgaven eller sammenhængen i bogen, hvad der skal forstås som det 2. og 4. energiniveau.

Benyt Rydbergformlen med n1 = 2 og n2 = 4 .


Svar #4
27. marts 2013 af LillePrins (Slettet)

Da det er et spørgsmål min lærer selv har opdigtet er der desværre ingen umiddelbar sammenhæng mellem en bog og spørgsmålet - jeg har heller ikke fået udleveret andre oplysninger end selve spørgsmålet?

Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som nævnt i #3: benyt Rydbergformlen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. marts 2013 af mathon

Rydbergformlen

                                   1 / λ = Rdb • (m-2 - n-2)         1 ≤ m < n        m,n∈N

                                   Efoton = h • c Rdb • (m-2 - n-2) = h • c  / λ = (1239,84 eV· nm) / λ

i overensstemmelse
             med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1323043


Skriv et svar til: Energiniveauer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.