Matematik

Makroøkonomi - isolering

27. marts 2013 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har problemer med den opgave jeg har vedhæftet. Problemet ligger ikke i den, hvor jeg skal finde y, men i den opgave, hvor jeg skal finde t.

Jeg formoder, at jeg skal løse en ligning, der hedder: 190=40+0,6 (190-T) + 10 + 0,1 * 190 - 100* 0,1 + 50

Hvis den er rigtigt skrevet op, skal jeg vist bare isolere T for at få svaret: Men hvordan gør jeg lige det? Er der en der kan gennemgå de forskellige trin?

Vedhæftet fil: makroopgave.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udregn talkonstanterne på højre side,

a = 40 + 10 + 0,1·190 - 100·0,1 + 50.

Ligningen har så formen

190 = a + 0,6·(190-T)

Træk a fra på hver side, divider med 0,6 , hvorefter man har

190 - T = (190-a)/0,6

Træk 190 fra på hver side, og gang til sidst med -1 .

Det burde i det hele taget ikke være et problem på et "Videregående" niveau.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2013 af Lestrange (Slettet)

Du dividerer med (190-T) på begge sider af lighedstegnet, så der kommer til at stå:

 

190/(190-T)=40+0,6 + 10 + 0,1 * 190 - 100* 0,1 + 50

 

Herefter ganger du med 190 på begge sider af lighedstegnet, så 190-T er tilbage. Nu lægger du blot 190 til på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke en korrekt femgangsmåde.


Svar #4
27. marts 2013 af JohnLampard (Slettet)

Tak, for det brugbare svar,

En anden gang, så hold din arrogante kommentar for dig selv - har det behov for at kommentere niveauet, så lad være at svare en anden gang.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der var såmænd tale om at sætte opgaven i perspektiv til de givne oplysninger.


Svar #6
27. marts 2013 af JohnLampard (Slettet)

Det var fuldstændig ubrugeligt - det eneste der blev efterlyst var et svar på mit spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Og det fik du jo også.


Svar #8
27. marts 2013 af JohnLampard (Slettet)

Og mere til - hvilket var ubrugeligt og endda lidt smagsløst.


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du anfører, at opgaven er på universitetsniveau. Hvorfor er det smagløst (hedder det) at anføre, at en opgave, der rettelig er på folkeskoleniveau, så ikke burde volde problemer?


Svar #10
27. marts 2013 af JohnLampard (Slettet)

Det burde en på din alder vide.


Svar #11
27. marts 2013 af JohnLampard (Slettet)

Antagelsen om, at jeg anfører det er en universitetsopgave er desuden forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er ellers det, som "Videregående" signalerer.


Svar #13
27. marts 2013 af JohnLampard (Slettet)

Der er andre videregående uddannelser end universiteter.

Skriv et svar til: Makroøkonomi - isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.