Kemi

fleratomioner

28. marts 2013 af Denlang (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer :-)

Er der noegen der kan forklare hvordan følgende ionerne går op med elektroner:

 Na2SO3   +   Al2(SO4)3

Jeg kan ikke få det til at gå op:

Na2 2 * + 1 = + 2  +   SO(- 2 + 3 * - 2) = - 8    :-(

Al2  3 * +2 =  +6   +    (SO4)(-2 + -8) * 3 = -30     :-(

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2013 af mathon

 

           Na2SO3   --->   2 Na+   +   SO32-

           Al2(SO4)3   --->   2 Al3+   +   3 SO32-


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                             Na2SO består af 2 Na+  og 1 SO32-

                             Al2(SO4)3 består af 2 Al3+  og 3 SO42-

Hvis der er tale om en
opløsningsreaktion,
gælder

                           AaBb (s) <-----> aAm+ (aq) + bBn- (aq)         


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2013 af Yang (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår spørgsmålet. 

Spørger du om, hvorfor formlerne ser ud som de gør for natriumsulfit og aluminiumsulfat?

Natriumionen: Na+

Sulfitionen: SO32-

Kemiske forbindelser formelenhed skal være elektrisk neutrale. Der skal altså "være to natriumioner for hver sulfition", og derfor hedder ionforbindelsen Na2SO3

Prøv nu med aluminiumsulfat.

Eller spørger du om antallet af elektroner i hver ionforbindelse?

Antal elektroner i Na2SO3= (2*11)+16+(3*8)=?

Her har jeg bare langt antallet af elektroner (protontallet = elektrontallet) sammen for hvert grundstof sammen. Det samme skal du så gøre for Aluminiumsulfat. Hvis du mener, at antallet af elektroner skal være det samme, tager du fejl, og det er derfor, jeg har på fornemmelsen, at du egentlig snakker om ladningen, hvilket jeg har forklaret om i begyndelsen. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2013 af mathon

#1


 

           Na2SO3   --->   2 Na+   +   SO32-

           Al2(SO4)3   --->   2 Al3+   +   3 SO42-


Svar #5
28. marts 2013 af Denlang (Slettet)

Jeg tænker på deres ladning, altså hvordan de normalt vil se ud for at opnå ædelgasstruktur:

 

Na2:  2 (antal)  * + 1 (ladning) = + 2  +   SO3  (- 2 + 3 * - 2(ladning)) = - 8    :-(

Al2  3 * +2 =  +6   +    (SO4)3  (-2 + -8) * 3 = -30     :-(


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2013 af mathon

 

             

                       Na+        Al3+      SO32-     SO42-       har alle ædelgasstruktur

 

                             8O [He] 2s2 2p4

                            11Na [Ne] 3s1

                     13Al [Ne] 3s2  3p1

                     16S [Ne] 3s2  3p4

          


Skriv et svar til: fleratomioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.