Matematik

Trekant ABC

28. marts 2013 af sofieprinsessen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har denne her opgave, men kan slet ikke tage hul på den, håber meget i gider hjælpe. 

 

I trekant ABC har højden fra C fodpunktet D.

C=5 og b=6 samt D er vinkelret 

A) bestemt a samt arealet 

B) Bestem <b og medianen Ma


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2013 af mathon

 

     C = 5   ??


Svar #2
28. marts 2013 af sofieprinsessen (Slettet)

ja i trekanten er c= 5 men skal finde lignestykket CB 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2013 af mathon

 

     i trekanter benyttes store bogstaver for vinkler og små bogstaver for sider


Svar #4
28. marts 2013 af sofieprinsessen (Slettet)

det ved jeg godt .. skrev dem bare små når der står < ved vinkler 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er ikke givet tilstrækkeligt med oplysninger til at løse opgaven. Der er kun oplyst to sidelængder. Eftersom D er fodpunkt for en højde, er det klart, at vinklerne ved D er rette, så det er ikke nogen ekstra oplysning.

Formuler hele opgaven.


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.