Fysik

Newtons love

28. marts 2013 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

Bilen på figuren trækker en trailer. Bilens masse er 1150 kg og trailerens masse er 400 kg. Vi regner med, at bil og trailer ruller uden nogen modstand fra luft og vej. Når bilen accelererer, påvirkes bilen af en fremadrettet kraft Fmotor, og den trækker i traileren med en kraft Ftrailer.

a) Benyt Newtons 3. lov til at begrunde, at trailerens kraft på bilen er −Ftrailer.
b) Bil med trailer accelererer nu med accelerationen a = 1,4 m/s2. Beregn Ftrailer.
c) Beregn den resulterende kraft på bilen og bestem størrelsen af Fmotor.

Mit bud:

a) Impulsbevarelse. Aktion = reaktion 

men hvad med b) og c)

Håber på respons.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2013 af peter lind

I begge spørgsmål brug Newtons anden lov kraft = masse*acceleration


Svar #2
28. marts 2013 af Jelly (Slettet)

Har beregnet b) således:

1150kg+400kg=1550kg

F=1550kg*1.4m/s^2=2170N 

Hvordan beregner jeg den resulterende kraft på bilen og bestem størrelsen af F_trailer ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2013 af peter lind

b) Det er kun kraften på traileren, der spørges om så du skal bruge trailerens masse.

c) som b men med massen erstattet af bilens masse


Skriv et svar til: Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.