Matematik

hjælp til tangent..

29. marts 2013 af Budsmoke

f(x)=x4-3x2-4

1 bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

2 bestem monotoniforholdene for f

 i den første har jeg fået y=20(x-0)+0 men jeg er lidt i tvivl.

i den anden er jeg lidt lost..


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 2. Beregn f '(x), og beregn så f '(2) og f(2) .

2. Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Svar #2
29. marts 2013 af Budsmoke

#1


Jeg har lavet nummer to nu.. 

Er nummer et så y=20(x-2)-0 = 20x-40??


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.

Skriv et svar til: hjælp til tangent..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.