Fysik

Lambda hjælp

30. marts 2013 af hejmariab (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har denne har opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af, så håber jeg kan få lidt hjælp herfra. 

Skal bruge bølgeligningen: V = f * λ 

Man skal antage at lydens hastighed er 340 m/s, og derefter beregne λ for de fundne frekvenser.

Her er de frekvenser som jeg har fundet:

- 509,64
- 389,40
- 343,02
- 269,17

Mit spørgsmål er så, hvordan finder man lambdas værdi? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af anonym000

Bare indsæt:

V = f * λ <=> λ=v / f

λ=340 m/s / 509,64 Hz= 0,67 m

Samme fremgangsmåde med andre frekvenser.

 

 

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

anvend at

    V = f · λ → λ = V / f

 

 


Svar #3
30. marts 2013 af hejmariab (Slettet)

mange tak! :-)))


Skriv et svar til: Lambda hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.