Fysik

Laserlys. HJÆLP!

30. marts 2013 af Sasjadacke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lidt i et problem. 
Jeg skal skrive en fysikrapport om laserlys, hvor vi har gjort følgende forsøg:

1) Laserlys igennem to optiske gittre. (300 og 600) 
gittrene var 100 cm var væggen og vi lyste igennem så strålen blev splittet. 
(600 var der 12 cm mellem strålerne.) (300 var der 26 cm mellem strålerne) 

Her skal jeg beregne bølgelænden.

2) Vi tog en laser og lyste igennem et hul i et stykke pap, over på en cd som var 52 cm væk. 
Strålerne blev reflekteret tilbage på pappet hvor der var 16,2 cm mellem hver reflekteret stråle. 

Her skal jeg beregne afstanden mellem rillerne på CD'en. 

Hvis der er nogle som kan hjælpe mig lidt, så ville det være perfekt, for jeg er virkelig forvirret. 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af anonym000

Du kan finde afbøjningsvinklen og derefter bruge n*λ=sin(Θ)*d.

 

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af mathon

 

            gitterligning:

                                        d • sin(θn) = n • λ

                                        d • (xn/√(L2 + xn2) = n • λ


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2013 af mathon

 

                                       tan(θn) = xn / L

                                       


Skriv et svar til: Laserlys. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.