Samfundsfag

AT - Det arabiske forår i Historie og samfundsfag

31. marts 2013 af hayder (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skriver om Det arabiske forår i fagene Historie og Samfundsfag. Mine vejledninger har dog været meget forvirrende da de to lærer slet ikke har været på samme bølgelængde med hensyn til hvad der skal fokuseres på. Så håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig lidt med hvad det er jeg kan bruge de to fag bedst til, og hvad det er jeg skal fokuserer på indenfor det arabiske forår. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2013 af candphil

Måske er det centrale spørgsmål, om der er tale om at en mariotet, som er blevet ledet af et diktatorisk mindretal, har overtaget magten i de lande hvor 'det arabiske forår' er kommet til en magtovertagelse fra 'folket'. Derefter har den nye magthavende mariotet måske indført (valgt efter demokratiske regler) et nyt diktatorisk religiøst styre. På den måde er der måske en ny situation hvor der igen bliver undertrykkelse af (nogle andre) grupper i samfundet.

Det kunne godt være en undersøgelse værd, og det giver både mening at beskæftige sig med samfundsfaglige og historiske elementer i sådan en undersøgelse.

De magthavende minoriteter har overgivet sig rimeligt fredeligt, sikkert af mange grunde, men nok først og fremmest fordi der har været en massiv organisation af 'oprører' som har været velorganiseret bla pga internettets kommunikationsmuligheder.

I Syrien har minoritetsstyret ikke villet overgive sig uden kamp - med et ret kedeligt og voldsomt resultat til følge ...


Svar #2
03. april 2013 af hayder (Slettet)

Hvordan vil problemformuleringen samt diverse problemstillinger lyde? og har du nogle kilder som jeg kan undersøge nærmere, som kan hjælpe mig til at kunne udlede et svar til problemstillingerne og problemformuleringen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af candphil

prøv at se dette for at få lidt baggrundsviden : http://www.dr.dk/DR2/deadline2230/arabiskforaa.htm


Skriv et svar til: AT - Det arabiske forår i Historie og samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.