Kemi

ph

08. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
Hey allesammen.... har et lille problem med en opgave..... jeg får af vide at en opløsning af HCl i rent vand har en Ph værdi på 2,3. men jeg skal så finde ud af hvad pH værdien bliver når jeg tilsætter 75mL rent vand til 25mL af ovenstående opløsning??

er lidt i tvivl hvordan jeg skal gøre... er pH ikke den samme, for syren må da have gået ind og reageret med det vand som den i forvejen var opløst i og dannet chloridoner og oxoniumioner....??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2005 af Riemann

Først skal du finde den aktuelle koncentration af oxoniumioner ved starten...

brug [H3O+]=10^(-pH)

Find derefter stofmængden af oxoniumioner via

n = [H3O+]* 0.025 L = ...

Derefter kan du finde pH

pH=-log(n /(0.025L + 0.075L)


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.