Matematik

fællesnævner

01. april 2013 af Nielsen203 - Niveau: 9. klasse

Hej er der nogen der kan fortælle mig hvordan finder en fællesnævner for det brøk 2/3 og 4/5?

jeg har virkelige bruge for noget hjælp.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af Daalady (Slettet)

Du skal finde et tal som både 3 og 5 går op i her er det 15.

Husk at gang i tæller også


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2013 af Daalady (Slettet)

her er et eksempel

1 = 3 For at 4 bliver 12 skal vi gange med 3. Tælleren 1 ganges med 3, altså 3.
4 12 Nævneren 4 ganges med 3, altså 12.


2 = 8 For at 3 bliver 12 skal vi gange med 4. Tælleren 2 ganges med 4, altså 8.
3 12 Nævneren 3 ganges med 4, altså 12.


Nu kan de to brøker lægges sammen.


3 + 8 = 11
12 12 =12


Svar #3
01. april 2013 af Nielsen203

jeg er ret dårlig til det her men hvis du kan blive lidt præcis så burdte jeg kunne forstå det. så dvs.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2013 af Daalady (Slettet)

 

2/3 = 2*5/3*5 = 10/15

4/5 = 4*3/5*3 = 12/15

Lægges sammen:

10+12/15 = 22/15 = 1  7/15 


Skriv et svar til: fællesnævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.