Matematik

Cosinusrelationerne bevis

01. april 2013 af TineS94 (Slettet)

Hej.. 

Der er noget i starten af beviset jeg ikke helt forstår: hvordan får vi (b-x)2 til b2+x2-2bx   ??

 

 

Bevis
Som i beviset for sinusrelationen deles trekanten op i to retvinklede trekanter AHB og CBH ved hjælp af højden hb.

Siden AC er delt i to stykker. Vi kalder det venstre stykke for x, dvs. dermed er |CH|=b−x.

I det følgende benyttes Pythagoras' sætning på hver af de to retvinklede trekanter.

c2=x2+hb2           
Trekanten AHB

a2=(b−x)2+hb2   (*)  
Trekanten CBH

a2=b2+x2−2bx+hb2  
(b−x)2 udregnes

a2=b2+x2+hb2−2bx  
Roker rundt

a2=b2+c2−2bx   Anvend c2=x2−hb2

 


Svar #1
01. april 2013 af TineS94 (Slettet)

jeg har fundet ud af det :)

 


Skriv et svar til: Cosinusrelationerne bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.