Fysik

Newton 2. lov

03. april 2013 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal forklare betydningen af den totale kraft i Newtons 2. lov. Er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Hej Christao

Newtons anden lov - ofte forkortet N2 - er sammenhængen mellem den totale kraft, masse og acceleration af et legeme eller system.

F=ma

F er den totale kraft, dvs. den kraft man får hvis man lægger alle kræfter, der virker på et legeme eller system, med massen m, sammen. a er den acceleration legemet eller systemet har når den/det påvirkes af F.

Hvis man har to kræfter F1 og F2 der er lige store og modsatrettede bliver F=0, og legemet påvirkes ikke. Hvis derimod F1 og F2 ikke er modsatrettede og har vilkårlige retninger er F=F1+F2.

Mvh Nikolaj


Skriv et svar til: Newton 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.