Kemi

Oxidationstrin ??

03. april 2013 af Fiiiin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg sidder med denne opgave, og er lidt lost i hvordan jeg skal løse den. Håber der er nogle der har lyst til at hjælpe og forklare mig hvad jeg skal gøre :-) 

 

Tak på forhånd!! 

 

Her er opgaven: 

Bestem Oxidationstrin (OT) for C, N og S i følgende stoffer:

 

CH4, CO2 og CO3-. NO2, NO2- og N2O. SO42-, S8 og SO2

Hisen Stine.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af mathon

 

            når
                           O i sine forbindelser har OT = -2

                           H i sine forbindelser har OT = +1

                           frit grundstof har OT = 0

           og
                           summen af de vægtede OT altid er lig med ladningen udadtil

kan du jo lære at regne dem ud


Svar #2
03. april 2013 af Fiiiin (Slettet)

okay men hvordan skal jeg bestemme og forklare det ud fra de stoffer? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af mathon


       hvad er ladningen udadtil af
                                                              CH4 ?


Svar #4
03. april 2013 af Fiiiin (Slettet)

CH4:  H4 = 1+ * 4 = 4+    →      C = -4  ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. april 2013 af mathon

 

               CH4:       x + 4•(+1) = 0

                               x = -4

                              -4
                              CH4

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. april 2013 af mathon


                             +4
                              CO2


                             +5
                              CO3-

 

 


Svar #7
03. april 2013 af Fiiiin (Slettet)

Forstår ikk helt hvad du gør ..

Brugbart svar (1)

Svar #8
03. april 2013 af mathon

CO3-

               x + 3•(-2) = -1

               x - 6 = -1

               x = 5

             


Svar #9
03. april 2013 af Fiiiin (Slettet)

Okay men hvordan ved du det? :)

Brugbart svar (1)

Svar #10
03. april 2013 af mathon


                             +4
                              NO2


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. april 2013 af mathon

#9
               summen af de vægtede OT er altid lig med ladningen udadtil


Brugbart svar (2)

Svar #12
03. april 2013 af Barbasbol (Slettet)

En regel.
Det samlede oxidationstal skal svare til molekylets/atommets ladning

Du ved O har oxidationstallet -2
Du ved H har oxidationstallet +1

De to oxidationstal kan du altid gå ud fra (fordi der er kun meget få undtagelser til dette oxidationstal, fx H2O2, der har O oxidationstal -1)

I CO2 har du 2 stk O, dvs. -2-2 = -4 har de to Oxygen til sammen. Du ved molekylet har ingen ladning. Derfor må det samlede oxdiationstal for molekylet være nul. Hvordan kan det samlet være 0? Kun hvis Carbons oxidationstal er +4, da samlede oxidationstal bliver -2-2+4=0.

I CO3- Har molekylet nu EN negativ ladning, derfor skal det samlede oxidationstal være -1.
Du har 3 stk O der hver har oxidationstal -2 dvs O'erne tilsammen har -2-2-2=-6
Du ved samlede skal være -1, så hvis Carbon har +5 vil det gå op. -2-2-2+5=-1


Brugbart svar (1)

Svar #13
03. april 2013 af mathon


                            +3
                              NO2-


Svar #14
03. april 2013 af Fiiiin (Slettet)

#13 alle de tingdu skriver nu er det bare det jeg skal skrive som
Mine svar ? :)

Brugbart svar (1)

Svar #15
03. april 2013 af mathon

det er
               hvad du selv bør kunne regne dig frem til

               efterprøv og konstater, om du kan


Svar #16
03. april 2013 af Fiiiin (Slettet)

Okay fint nok tak!

Brugbart svar (1)

Svar #17
03. april 2013 af mathon

 

                             +1
                             
N2O


Svar #18
03. april 2013 af Fiiiin (Slettet)

når du finder ud af hvad at i denne ligning det skal være +1 

+1

N2O

 

hvad er det for en ligning du så bruger til at regne det ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #19
03. april 2013 af Barbasbol (Slettet)

-2*2*x=0, (da der er 2stk N, står der 2 foran x)

Se evt. det svar jeg har sendt til dig.


Brugbart svar (1)

Svar #20
05. april 2013 af mathon

                 SO42-

                              x + 4 • (-2) = -2

                              x = 6

                            +6
                             SO42-

              

                  0
                  S8

 

                 SO2

                              x + 2 • (-2) = 0

                              x = 4

                            +4
                             SO2


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.