Matematik

Fordoblingstid

03. april 2013 af Purløg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Billede af opgave.

Hej! Jeg ved ikke helt hvad der menes med "bestem fordoblingstiden"... Jeg ved dog godt hvad fordobling betyder, men jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Benyt: 1,0679t = (eln(1,0679))t =ekt

Fordoblingstiden: T2 = ln(2)/k                          

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2013 af peter lind

Du er altså noget nærig med at give oplysninger, så man skal gætte på hvad det drejer sig om.

Jeg gætter på at du har et eller andet, der vokser eksponentielt med tiden. Hvis du har antallet (målet)  af et eller andet vil der gå en karakteristisk tid til dette et eller andet er blevet fordoblet. Det er denne tid, der kaldes fordoblingstiden, som du skal finde


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af SuneChr

 

a)   Bestem t ,  så        1,0679t = 2


Svar #4
03. april 2013 af Purløg (Slettet)

#2 - Der er et link til opgaven i toppen af mit spørgsmål. Jeg fik ikke yderligere information end det. Tak for hjælpen alligevel, også i to andre. :)


Skriv et svar til: Fordoblingstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.