Matematik

HJÆÆÆÆÆLP MAT

03. april 2013 af idabom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan udregne denne???

 

Bestem koordinatsættet til toppunktet for parablen givet ved ligningen

y = 2x2− 8x + 3.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af mathon

 

        

                          f(x) = y = 2x2+ (-8)x + 3

a = 2
b = (-8)
c = 3

      d = b2 -4ac = (-8)2 - 4•2•3
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Toppunktet for et andengradspolynomium er givet ved:

Tp = ( -b / 2a ; -D / 4a)     


Svar #3
03. april 2013 af idabom (Slettet)

Kan ikke helt forstå jeres resultater??

 

TP=(    ,    )

 

Altså bare to koordinater


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af mette48 (Slettet)

Sæt ind i den formel du har fået i #2


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. april 2013 af FunkyRhytmMonkeyFlipEm (Slettet)

De er helt gal på den, der er et andet indlæg til højre for dig og til venstre.


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. april 2013 af mathon

 

               T = (xT,yT) = (-b/(2a),yT) = (-b/(2a),c-a•xT2)

                  -b/(2a) = 8/4 = 2

               T = (2;3-2•22) = (2;-5)


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.