Matematik

Andengradsligninger HJÆLP

03. april 2013 af idabom (Slettet)

Bestem tallet k , så andengradsligningen 2x^2-3x+k=0

 

nogen der kan løse denne?? ville hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af mathon

 

                        så andengradsligningen 2x2+ (-3)x + k = 0    


                                           3 ± √(9 - 8k)
                                    x =  ----------------              reelle rødder kræver         9 - 8k ≥ 0
                                                   4                     

 

                                 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2013 af mette48 (Slettet)

mangler du ikke noget (et verbum f.eks)


Svar #3
03. april 2013 af idabom (Slettet)

hvad snakker du om?!


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af FunkyRhytmMonkeyFlipEm (Slettet)

Det er 5


Svar #5
03. april 2013 af idabom (Slettet)

Nej det er det ikke :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. april 2013 af FunkyRhytmMonkeyFlipEm (Slettet)

4 så.


Svar #7
03. april 2013 af idabom (Slettet)

nej


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. april 2013 af mette48 (Slettet)

Bestem tallet k , så andengradsligningen

står der ikke noget om at ligningen skal have 2 løsninger eller noget lignende?

#1 har ikke bestemt k og #4 giver ingen begrundelse for 5

 


Svar #9
03. april 2013 af idabom (Slettet)

Hej mette, den har kun én løsning på k


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. april 2013 af FunkyRhytmMonkeyFlipEm (Slettet)

Hvad er svaret så?


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. april 2013 af mathon

#1


 

                        så andengradsligningen 2x2+ (-3)x + k = 0    


                                           3 ± √(9 - 8k)
                                    x =  ----------------              reelle rødder kræver         9 - 8k ≥ 0
                                                   4                     

 

                                  én løsning kræver
                                                                            k = (9/8)


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. april 2013 af mette48 (Slettet)

2x^2-3x+k=0

d=(-3)2-4*2*k

hvis den kun skal have en løsning skal d være 0

9-8k=0 ⇒k= 9/8

husk fremover at skrive hele opgaven


Svar #13
03. april 2013 af idabom (Slettet)

Tak det skal jeg huske!


Skriv et svar til: Andengradsligninger HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.