Matematik

Toppunkt + parabel hjælp

03. april 2013 af idabom (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

 

Bestem koordinatsættet til toppunktet for parablen givet ved ligningen

y = 2x2− 8x + 3.

 

 

TP=(     ,     )   ????


Svar #1
03. april 2013 af idabom (Slettet)

Nogle der kan udregne denne?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Det nytter ikke noget, at du opretter flere indlæg med det samme problem! Løsningen til problemet er praktisk taget allerede givet på den oprindelige tråd.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af ChemistryIsKey

Du har to muligheder:

1)

Differentier funktionen og find herved f'(x)

Sæt f'(x) = 0 og løs for x

Sæt dette x ind i den oprindelige funktion ( f(x) ) og du har nu fundet toppunktets koordinater

2)

Brug formlen

    Tp(x , y) = Tp(-b / 2a , -d / 4a)  ,  hvor diskriminanten d udregnes som     d = b2 - 4ac

:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af mette48 (Slettet)

Du har da fået svar på hvordan du skal finde toppunktet. Brug det!


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. april 2013 af mathon


     x = -b/(2a)
        er meget hurtigere end at differentiere    y = ax2 + bx + c
        som på 4 linjer mere giver det samme


Skriv et svar til: Toppunkt + parabel hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.