Matematik

Beregn højden i trekant

03. april 2013 af CamillaRS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med et problem, som jeg ikke selv kan finde hoved og hale i...

Opgaven lyder:

 - Bestem længden af højden hc fra vinkel C til siden c.

Jeg kender:

Vinkel A = 32,8º

Siden c = 23,5

Siden b = 17,6

Siden a = 15,57

 

Er der nogen, der kan forklare mig, hvordan jeg skal gribe det an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af mathon

 

                             hc = b • sin(A)


Svar #2
03. april 2013 af CamillaRS (Slettet)

Tak skal du have!

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis man konstruerer trekanten ud fra de tre sider a, b og c, som du opgiver,

bliver vinkel A ikke 38,8 grader men derimod 41,49 grader.

Og højden falder sammen med siden a.

Så der er et eller andet galt med dine tal . . .

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af mathon



                                a2 + (b-c)2      15,572 + (17,6-23,5)2     
             tan2(A/2) = ------------- =    -------------------------- = 0,143501
                               (b+c)2 - a2       (17,6+23,5)2 - 15,572

 

            A = 2 • tan-1(√(0,143501)) = 41,5º        i uoverensstemmelse med din opgivne vinkel A = 32,8º
 

            om vinkel A er rigtig og én/flere side(r) er beregnet forkert

            eller vinkel A er forkert og siderne er rigtige kan kun du opklare

         


Skriv et svar til: Beregn højden i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.