Kemi

pH svovlsyre

09. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
hey..... jeg har en opgave hvor jeg skal finde pH og koncentrationen af oxoniumioner. jeg skal gøre det ved to forskellige koncentrationer... er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre, da jeg har læst et stykke om at det r besværligt at lave beregninger på svovlsyre opløsninger, da det er en divalentsyre... sys ikke lige at jeg har nogle formler til dette... er der en der måske har en ide til hvordan jeg kunne løse denne opgave?

hilsen Lottepigen

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Hvis du kender koncentrationen, kan du udregne pH, idet det er en middelstærksyre, benyt den "lange" pH-formel, den med brøken..

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
09. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

kan man godt bruge den når der er tale om en divalentsyre??

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2005 af IBM (Slettet)

#1: Svovlsyre er stærk.

#2: Skriv opgave ind.

Svar #4
09. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

hmm hvad kunne jeg lige bruge det der svar til... er itvivl om den lange pH formel også gælder for divalentesyrer?? gør den det eller hvad??

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Den gælder i hvert fald ikke for stærke syrer som H2SO4.

Svar #6
09. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

hmm jamen det kommer vel an på dens koncentration eller hvad? for man kan vel kun bruge pH=-log(cs) når cs>10^-6M


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Skriv lige opgaven ind, så der ikke opstår nogen misforståelser...

::2835::

Svar #8
09. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

h2so4 er en stærk syre mens hso4- kun er middelstærk. beregninger på svovlsyre opløsninger er vansklige, fordi beliggenheden af ligevægten i andet trin afhænger af svovlsyrekoncentrationen. ved realative store koncentrationer (feks. 0,10M h2so4) ligger ligevægten langt mod venstre, mens ligevægten ligger langt mod højre ved små koncentrationer (feks. 1,0*10^-4M h2so4)

opgave 31. løs denne opgave ved at benytte de oplysninger der står i teksten.
A, hvad er konventrationen af oxoniumioner i 0,1M h2so4? hvad blvier pH?
B, besvar de samme spørgsmål for1,0*10^-4M H2so4

det er opgave 31 i Kemi 2 hvis nogle har lavet den??

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Ved opløsning af H2SO4 i vand sker der altså følgende:

H2SO4 + H20 --> HSO4- + H3O+

HSO4- + H2O (i ligevægt med) SO42- + H3O+

Du ved så, at ved realativt store koncentrationer (f.eks. 0,10M H2SO4) ligger ligevægten i andet trin langt mod venstre, mens ligevægten ligger langt mod højre ved små koncentrationer (f.eks 1,0*10^-4M H2SO4)

a) Konc. af H2SO4 er 0,10M, dvs. ligevægten i andet trin ligger langt mod venstre (næsten ingen HSO4- omdannes), dvs. [H3O+] i 0,10M H2SO4 er 0,10M. Du kan selv finde pH.

b) Konc. af H2SO4 er 1,0*10^-4M, dvs. ligevægten i andet trin ligger langt mod højre (næsten alle HSO4- omdannes til H3O+), dvs. [H3O+] i 1,0*10^-4M H2SO4 er 2*1,0*10^-4M.

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

A)
den aktuelle koncetration af H3O+ =
c(H2SO4) = 0,10M

pH = -log0,1 = 1,0
HER KONCETRATIONEN JO STOR...

::2835::

Skriv et svar til: pH svovlsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.