Matematik

Løs ligningen ?

04. april 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

4x(x^2+2x-8) = x-3
(4x^2-9x+2)

Hvad gør jeg her? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af PeterValberg

faktoriser tæller og nævner, det kan være at der er noget, der "kan gå ud" med hinanden

forlæng derefter begge sider med nævneren (den det bliver til)

reducer begge sider

og løs ligningen i x

husk, at der vil være nogle værdier for x, der er "forbudte", idet du ikke må dividere med 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2013 af PeterValberg

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:ligning.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af mette48 (Slettet)

4x(x^2+2x-8) = x-3 gang med nævneren på begge sider                        husk forbehold: (4x^2-9x+2)≠0
(4x^2-9x+2)

4x(x^2+2x-8) = (x-3)(4x^2-9x+2)           gang ind i parenteserne

                                                               træk sammen           4x3 går ud

                                                               løs den fremkomne 2.grads ligning

tjek om forbeholdet (4x^2-9x+2)≠0 er opfyldt

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af 123434 (Slettet)

Kan det passe at løsningen er:?

D=-9^2-4*4*2

D=49

x=9+√49

      -

--------

  2*4

x=2 V 0,25

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2013 af mette48 (Slettet)

Jeg har fået det til 2 og 3/29

skriv den 2.gradsligning du er kommet frem til

Hov #4 skal vi ikke lige lade #0 fortsætte her, du kan jo bare starte din egen tråd, hvis du vil spørge om noget


Skriv et svar til: Løs ligningen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.