Matematik

Funktionsanalyse

04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Hej alle :)

Jeg skal, ud fra følgende forskrift: f(x) = -x2+x+2, løse følgende:

A. Definitonsmængde

B. Nulpunkter

c. Fortegnsvariation

d. Ekstrema

e. Monotoniforhold

f. Værdimængde

 

Nogle der kan hjælpe? :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af peter lind

Prøv at slå op i din bog om parabler og andengrads polynomier


Svar #2
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Okay, må jeg prøve om jeg kan løse det, og så skrive senere? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af peter lind

selvfølgelig må du det


Svar #4
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Okay tusind tak :) Er der mulighed for at du vil kigge mit indlæg "Finde forskrift ud fra funktioner"? Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp, men jeg forstår ikke det som er blevet skrevet


Svar #5
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Er der ikke nogen som vil hjælpe mig lidt på vej? Jeg er lost! Jeg kender formlerne til nogle af tingene, men jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge dem! PLEASE KIG HER


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2013 af PeterValberg

Videolinks: [ LINK ] [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
04. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Tusind tak skal du have :)  vil vise mig hvad nulpunkterne og fortegnsvariationen er i dette stykke? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. april 2013 af 123434 (Slettet)

Funktionsanalyse - matematik
f(x)=-x^2x + 3
Dm(f) = IR
skæringspunkt x aksen

vi sætter y til at være 0 for at finde skæringspunkt i x
y=0
0=-x^2 +2x +3

 


Til det bruger vi 0 punkts formelen


X1,2 = -+b * kvadratruden(b^2 -4ac/2a (=) x= 3 eller x=-1


skæringspunkt med y aksen findes ved:


vi sætter x=0


f(0)=3


Minimuspunkt og Maximuspunkt


Vi diffeancere
f1 (x) = -2x + 2


vi sætter f til at være 0


0=-2x+2
2x=2
x=2/2 = 1


 


Skriv et svar til: Funktionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.