Matematik

Ligningerhjælp

05. april 2013 af Krikker202 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Stinker til ligninger, og har en aflvering for hjælp.

 

3x - 2 = 3 - 2x

og

x - 4 = 4x - 10


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2013 af c_aastrup

Det er en god ting at øve sig på, og en måde at blive bedre til er en masse træning :-)

Det man skal er at gøre det samme på begge sider af lighedstegnet.

Til træning er flere mellemregninger bedre

1)

3x - 2 = 3 - 2x

3x - 2 + 2x = 3 - 2x + 2x

5x - 2 = 3

5x - 2 + 2 = 3 + 2

5x = 5

5x / 5 = 5 / 5

x = 1

2)

x - 4 = 4x - 10

x - 4 - 4x = 4x - 10 - 4x

-3x - 4 = -10

-1*(-3x -4) = -1*(-10)

3x + 4 = 10

3x + 4 - 4= 10 - 4

3x = 6

3x / 3 = 6 / 3

x = 2

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Generelt:

Saml alle led med x på venstre side

Alle andre led på højre side

Skift fortegn, når du flytter et led over på den anden side

Tilsidst:

Reducer begge sider

:-)


Skriv et svar til: Ligningerhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.