Matematik

Tangent til f med hældningskoefficient -1

06. april 2013 af larsdidriksen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er blevet stillet følgende opgave.

En funktion er givet ved f(x)=e^2x -3x 

bestem f '(x) og undersøg om der findes en tangent til grafen for f med hældningskoefficient -1.

f' er jo sådan set let nok (tror jeg)

den må jo være f '(x)=2*e^2x -3

Men hvordan finder jeg ud af om der findes en tangent med en hældning på -1.

for at løse en tangen linje skal jeg jo bruge 2 punkter ikke? Så hvad gør jeg?

mvh 

Lars


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2013 af SuneChr

Løs da ligningen

2·e^(2·x) - 3  =  - 1

Tangenten findes i punktet ( 0 ; 1 )


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #3
06. april 2013 af larsdidriksen (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) . Det forekom mig slet ikke at løse det som en ligning. 


Skriv et svar til: Tangent til f med hældningskoefficient -1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.