Matematik

Eksponentiel vækstregning

06. april 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvad tallene 5,5 og 0,932 fortæller om udviklingen ?

Vedhæftet fil: study.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2013 af SuneChr

I året 1531 var befolkningen på  5,5 mio.

0,932 fortæller, at befolkningen pr. år faldt med 6,8%  idet    1 + r = 0,932  ⇒  r = - 0,068 = - 6,8% 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2013 af peter lind

Beregn f(0)

Sammenlign med renteformlen


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Indsæt (1550-1531) = 19 i stedet for x
 

-------------------------
 

År 0 (1531): x = 0,   f(x) = 5,5 mio.
 

- Som ganges med 0,932 hvert følgende år - dvs. næste år er befolkningen kun 932/1000 (eller 0,932) af, hvad den var

året før.
 

------------------------
 

2,75 = 5,5*0,932x ............ Find x og læg det til 1531         (logaritmer . . .)

Se vedhæftet skitse

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Eksponentiel vækstregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.