Matematik

Ekstremalværdisætningen

06. april 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er igang med at forstå beviset, hvor der nøjes med at vise ens størsteværdi. Det punkt, der ønskes at vise

f(ξ) ≤ M ≤ f(ξ) + ε

således at det fører frem til M = f(ξ)

hvor M = sup{f[a,b]} og ξ ∈ [a,b]. Spørgsmålet er så, udtrykket "f(ξ) ≤ M" hvor M er overtal for f[a,b], og f(ξ) ∈ f[a,b] ; hvorfor skal dette udtryk netop opstilles på den måde? (Hvorfor ønsker man at vise det på den måde?) Jeg har forstået udtrykket "M ≤ f(ξ) + ε", der kom fra epsilon-delta egenskab.


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2013 af peter lind

ε kan jo gøres vilkårlig lille. Hvis M var større end f(ξ) kan du bare vælge et ε der lå mellem f(ξ) og M, hvilket vil føre til en modstrid


Svar #2
06. april 2013 af DelFerro (Slettet)

Jeg forstår ikke "hvilket vil føre til en modstrid". Hvorfor? Kan du prøve at opstille et udtryk, da jeg ikke er så god til at forstå, når der er forklaret i ord?


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har klemt M inde mellem to tal f(ξ) og f(ξ) + ε , hvis differens ε kan gøres vilkårligt lille. Heraf følger, at f(ξ) = M.


Skriv et svar til: Ekstremalværdisætningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.