Kemi

Aflevering

06. april 2013 af Netcity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har problemer med disse opgaver. Håber i kan hjælpe med noget af det !

 

 

Vedhæftet fil: z.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Opgave 4.27

1) Bestem først stofmængden af natriumazid vha. dens molare masse, idet massen af reaktanten er opgivet
n = m / Mw

2) Bestem den ækvivalente stofmængde af dinitrogen, der dannes gennem reaktionen, idet du udnytter forholdet mellem natriumazids og dinitrogens støkiometriske koefficienter; forholdet er 2:3, dvs.
n(N2) = (3/2) · n(NaN3)

3) Anvend idealgasloven til at beregne rumfanget af dinitrogenmængden, der dannes, idet temperatur og tryk opgives og idet stofmængden er beregnet fra 2)
V = (n · R · T) / P
(hvor R er 0,08314 L · bar · mol-1 · K-1 . Husk først at omregne temperaturen til kelvin.)

 

Opgave 8.4

1) Omsæt massen af natriumhydrogencarbonat til stofmængde vha. dens molare masse.

2) Udnyt definitionen på stofmængdekoncentration givet ved
c = n / V
(hvor c er stofmængdekoncentrationen, n er stofmængden og V er opløsningens volumen)

 

Opgave 8.5

1) Beregn stofmængden af citronsyre, som der skal bruges for at fremstille opløsningen. Udnyt her, at du kender opløsningens stofmængdekoncentration, samt opløsningens volumen; stofmængden kan herved findes som
n = c · V

2) Omregn stofmængden til masse, vha. dens molare masse.

 

Opgave 4.28 

a) Brug samme fremgangsmåde som i opgave 4.27

b) Benyt forholdet mellem de støkiometriske koefficienter for Fe(s) og H2O(g) til at bestemme stofmængden af vand. Omregn til masse vha. molare masse.  


Svar #2
07. april 2013 af Netcity (Slettet)

Opgave 4.27

 

- Er det ikke bare: V = n * 24,4 L/mol 

Så skal jeg bare finde n (mol)  i N2(g) ?

Og så sætte den i formlen?


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.