Matematik

Differentialligning

07. april 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau

En differentialligning er givet ved: dy/dx+x*y=3x^4

1) Bestem en ligning for tangenten til grafen i P(1,4) for den partikulære løsning, hvis graf går igennem punktet P.

 

En differentialligning er givet ved: dy/dx+1/x*y=5x^3,>0.
2) Bestem den fuldstændige løsning til differentialligningen.

3) Bestem en forskrift for den partikulære løsning, hvis graf går igennem punktet P(2,18).
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af mathon

1) Bestem en ligning for tangenten til grafen i P(1,4) for den partikulære løsning, hvis graf går igennem punktet P.

    dy/dx = 3x4 - x•y
 

tangentligning i P(1,4)

             y = (3xo4 - xo•yo) • (x - xo) + yo    

             y = (3•14 - 1•4) • (x - 1) + 4

             y = (-1) • (x - 1) + 4

             y = -x + 1 + 4

      y = -x + 5

            

 


Svar #2
07. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.