Matematik

Hyperbolsk paraboloide

07. april 2013 af mimok (Slettet)

Hej. 

Jeg har lige nu om den hyperbolske paraboloide, men jeg har fået en opgave, som jeg ikke kan finde svaret på i min bog. Er der en som vil hjælpe mig? Opgaven er:

De parabler, der fremkommer ved skæring med x = 0 henholdsvis y = 0 kaldes for centralparabel nr. 1 henholdsvis centralparabel nr. 2. Angiv ligninger for disse to parabler og forklar, hvordan de ligger i forhold til hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen for en hyperbolsk paraboloide er

z/c = y2/b2 - x2/a2

Sæt x = 0 i paraboloidens ligning. Så fremkommer en ligning mellem z og y, der genkendes som ligningen for en parabel.

TIlsvarende kan man i stedet sætte y = 0, hvorved man får en ligning mellem z og x .


Svar #2
18. april 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Hyperbolsk paraboloide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.