Matematik

Indekstal

07. april 2013 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået denne her matematik opgave. Og ved ikke hvordan jeg lige skal regne det ud.

Nedenstående tabel viser indekstal for forbrugerprisen på brød.
År 2006 2009
Indekstal for brød 117 137
a) En pakke brød af et bestemt mærke kostede 15 kr. i 2006.
Hvad kostede den tilsvarende pakke i 2009?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af 123434 (Slettet)

137/117*15 kr=ca 17,56 kr

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af SuneChr

År             2006     2009

Indeks        117       137

Pris               15         x

Vi har så

15/117 = x/137        Løs denne ligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af lglgmama (Slettet)

15 * (137 / 117) = 17,56. Det vil sige at en pakek brød kostede 17,5 kr. i 2009


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.