Matematik

Bestemt den partikulære løsning, er C1, C2 og C3 rigtigt?

07. april 2013 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Har fået en opgave hvor jeg skal bestemme den partikulære løsning, altså finde C1, C2 og C3. Min start værdier :

V = (-17, 9, 8)

 

min fuldstændige løsning er bestemt til:

X = C1 * (-23/3, 1, 0) * e-5t + C2 * (1, 1, 0) * e21t + C3 * (0, 0, 1) * e-10t.

Skal altså finde C1, C2 og C3.

Har opstillet ligningerne.

-17 = -23/3*C1 + C2

9 = C1 + C2

8 = C3

C3 kender jeg jo allerede så, men C1 og C2 skal findes. Kan i sige om det jeg gør er rigtigt? altså:

C2 = 23/3*C1-17

=

9 = C1 + 23/3-17, hva er C1 så? ;S her er jeg gået i stå.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af peter lind

Du har x(t). For at finde de 3 arbitrære konstanter skal du kende 3 punkter på kurven altså for eks. x(t1) = x1. Du skal altså have 6 tal. Opgaven er så mangelfuld beskrevet, at jeg ikke kan komme det nærmere


Svar #2
07. april 2013 af Raaydk (Slettet)

Opgave 1, stod på at udregne egenværdierne + egenvektorer for en 3x3 matrice kaldet A.

Mine egenværdier har jeg bestemt til -5, 21, -10,

ligeledes egenvektorer er (-23/3, 1, 0) og (1, 1, 0) og (0, 0, 1)

Opgave 2 skal jeg benytte resultatet til at 

d) - til at opskrive den fuldstændige løsning til differentialligningssystemet x'(t) = Ax(t),

og dernæst bestemme den partikulære løsning, som opfylder, at x(0) = v.

 

Såå ved ikke lige hvad andet jeg kan give :S?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af peter lind

Den sidste ligning skal være 9 = C1 + 23/3C1-17,  Træk de 17 over på venstre side. udregn C1 + 23/3C =(1+23/3)C1,


Skriv et svar til: Bestemt den partikulære løsning, er C1, C2 og C3 rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.